Snelle bresiliennetaart

Een bresiliennetaart daar kunnen wij altijd van genieten. Wil je snel zelf zo’n taart op tafel kunnen zetten, dan kan je dit recept zeker eens proberen.

bresiliennetaart

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 zakje poeder voor vanillepudding
  • 500 ml melk
  • 75 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bresiliennenootjes

Bereiding

Verwarm je oven alvast voor op 180°. Neem een ronde bakvorm waarin je de taart zal bakken. Aan jou de keuze: ga je voor een minder hoge, grotere taart of liever een kleinere die wat hoger is. Deze keer bakten wij ze klein en hoog. Doe het bladerdeeg met het bakpapier eraan in je vorm en druk de rand mooi tegen de rand van je vorm. Leg hierop een vel bakpapier en verdeel hierover bakbonen om het bladerdeeg blind te bakken. Heb je nog geen bakbonen in huis neem dan een zak bonen (of linzen) die je op voorraad hebt en hou ze nadien bij, dat zijn dan vanaf nu jouw bakbonen.

Bak het bladerdeeg ongeveer een half uurtje met de bonen er in op 180°. Hou je oven in de gaten en als je ziet dat het bladerdeeg gaar is, haal je de taart uit de oven. Maak tijdens het bakken de pudding. Het is een snelle, eenvoudige taart. Leg eerst 4 blaadjes gelatine in koud water zodat deze al kunnen weken. Neem het zakje poeder en volg wat op de verpakking staat: neem een halve liter melk, breng daarvan 400 ml samen met 75 g suiker aan de kook en los ondertussen het poeder op in de resterende 100 ml koude melk op. Van zodra de melk kookt, giet je het koude mengsel erbij. Goed roeren nu en 1 minuutje laten doorkoken. Zet het vuur uit en voeg 1 voor 1 de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend toe. Laat de pudding afkoelen. Wil je geen ‘velletje’ leg er dan een laagje vershoudfolie op dat je mooi aandrukt.

Haal het bladerdeeg uit de oven, verwijder de bakbonen en bak het bladerdeeg nog 10 minuutjes zodat de bodem ook helemaal gaar is.

Haal het bladerdeeg uit de vorm, laat nog even afkoelen en schep dan de pudding in de bladerdeeg. Deze kan zo in de koelkast. Net voor je de taart opdient, werk je ze af.

Dit kan je dus al een aantal uren op voorhand doen.

Net voor je de taart wil opdienen klop je de slagroom stevig op met een zakje vanillesuiker erbij. Het kan ook zonder suiker natuurlijk, er zit al genoeg suiker in de taart, maar het maakt de slagroom wel net iets lekkerder. Verdeel de slagroom over de taart en giet hierover rijkelijk bresiliennenootjes.

bresiliennetaart

Klaar, smakelijk!