Plat brood op de barbecue

plat-brood-bbq

Mooi weer, ideaal om lekker buiten te aperitieven. En dan ontdek je dat je geen brood meer in huis hebt. Geen zin om naar de bakker te gaan dus ging ik op zoek naar een recept voor plat brood op de barbecue. Ik vond niet direct iets naar mijn zin: bij de meeste recepten die ik vond moest het deeg nog een uur of langer rijzen, dat was het plan niet. Dus probeerde ik zelf iets samen te stellen. Dit is aardig gelukt en ik deel het recept graag met jullie.

Ingredi├źnten

  • 120 g Griekse yoghurt (1 potje)
  • 280 g gewassen kikkererwten (1 uitgelekt blik)
  • 400 g bloem
  • 10 g bicarbonaat
  • 10 g olijfolie
  • 10 g zout

Bereiding

Ik deed alles samen in mijn keukenrobot en met de deeghaak werd dit een mooi deegje. Deze deeg woog ongeveer 925 g, ik maakte er 10 bolletjes van ongeveer 92 g van.

plat-brood-bbq-deeg

Barbecue aan, deeg openrollen en even laten bakken. Omdraaien, nog even geduld en als ze klaar zijn snijd je de platte broodjes in reepjes en gebruik je ze om te dippen in hummus of een tapenade. Smakelijk!

plat-brood-bbq-reepjes