Je hebt geen zin om uitgebreid te koken en wel zin om gezellig te sneukelen, of je krijgt (onverwacht) bezoek en wil graag snel iets hartig op tafel zetten omdat het zo leuk is om samen van fingerfood te genieten. Dan kan je zeker deze nachoschotel eens proberen.

nachoschotel

Ingrediënten

  • 1 zak nacho’s natuur
  • 300 g gehakt
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 3 tomaten
  • 1 pak cheddar
  • evt. olijven en jalapeño’s

Bereiding

Neem een (grote) ovenschotel en verdeel de nacho’s over de bodem. Bak het gehakt en kruid naar believen (ik denk aan chilipoeder, paprikapoeder, peper, zout). Verdeel het gebakken gehakt gelijkmatig over de nacho’s. Snij de tomaten in stukjes, spoel de kidneybonen en de maïs en verdeel ook deze gelijkmatig over de nacho’s. Je kan ook olijven in stukjes snijden en toevoegen en voor zij die graag pittig eten kan je stukjes jalapeño’s toevoegen. Jalapeño’s zijn chilipepers, je kan verse gebruiken of je kan ze kopen in bokaal . Leg de sneetjes cheddar over alle ingrediënten zodat alles bedekt is. Even in de oven onder de grill en van zodra de kaas gesmolten is, is het klaar.

Lekkere dips hierbij zijn zure room (handig om de pittige jalapeño’s te verzachten) en guacamole. Extra groentjes zijn ook leuk bv. paprika in reepjes gesneden en kerstomaatjes.

Guacamole maak je eenvoudig zelf: plet een rijpe avocado, voeg een geperste teen look, een fijngesneden sjalot, kleine stukjes tomaat, peper, zout en een beetje citroensap toe en meng alles goed door elkaar.