Ik zag een recept passeren van Pascale Lorraine en moest wilde het onmiddellijk proberen. En het is een topper!

kleine gevulde gebakjes

Kleine gevulde gebakjes dus, gemakkelijk, snel, mooi en nom!

Ingrediënten

  • (1) 250 g bloem
  • (1) 125 g zachte boter
  • (1) 2 el lichtbruine suiker
  • (1) een snuifje zout (vb. Himalaya zout)
  • (2) 1 ei
  • (3) 1 ei om de gebakjes te doreren

Bereiding

Maak deeg: (1) mixen, daarna (2) toevoegen, bal maken, 30 minuten in koelkast (of even in de diepvries als het snel moet gaan).

Vet je vormpjes goed in zodat het deeg zeker niet blijft plakken in de vormpjes (vb. met crisco). Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve cm. Steek met een uitsteekvorm cirkels uit die groter zijn dan je vormpjes en duw ze in de vormpjes zodat de zijkanten omhoog blijven en je een kuiltje krijgt om te vullen met iets lekkers. Prik de bodem in (dit was ik vergeten, moet niet echt dus) en vul met vb. vijgenconfituur en lemon curd. Decoreer als je dat wil met wat deeg dat je uitsteekt met een leuk vormpje. Met deze hoeveelheid deeg maakte ik 16 gebakjes in standaard cupcake formaat. Er was daarna nog weinig deeg over om te decoreren, dus het werden kleine sterretjes en hartjes.

Net voor ze in de oven gaan kan je met een losgeklopt ei de gebakjes doreren om een mooie glans te krijgen, ik deed dit nu niet.

Bak 20 tot 25 minuten op 180° (hetelucht).

Geniet!