Ei in een broodje

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik wens jullie een boeiend, uitdagend jaar. Elk jaar ga ik op zoek naar een tekstje voor op ons nieuwjaarskaartje dat voor mij op dat moment belangrijk is. Dit is de tekst van ons nieuwjaarskaartje:

koester gisteren, droom over morgen en leef vandaag

montere maandagen
dankbare dinsdagen
wonderbare woensdagen
dromerige donderdagen
vriendelijke vrijdagen
zorgeloze zaterdagen
zoete zondagen
het hele jaar door

Om het jaar goed te beginnen, maakten we een snel, eenvoudig ontbijt dat net iets feestelijker is dan anders: een broodje gevuld met ei, in stukjes gesneden hesp en kaas.

ei_in_broodje

We moesten dus niet naar de bakker en konden nog even lekker in onze pyjama blijven rondlopen. Ik leg even kort uit hoe je dit zelf kan maken.

Wij zijn met zes en ik maakte dus voor iedereen een broodje. Handig: een zak met afbakbroodjes is net gevuld met zes broodjes. Met een uitsteker steek je een cirkel uit waarvan de diameter net iets kleiner is dan de kortste zijde van je broodje. Ronde broodjes kan je natuurlijk ook gebruiken, maar die hadden wij nu niet in huis. Verwarm de oven alvast voor op 200┬░. Neem een ovenschotel en verdeel daarin de broodjes met de openingen en de uitgestoken cilindervormige stukjes brood, we laten niks verloren gaan. Vul de broodjes elk met een ei, wat hesp (laat je gaan, je kan ook andere dingen gebruiken, ik denk aan salami, gerookte zalm, …) en eindig met kaas. Kruid met peper, ik gebruikte geen zout omdat hesp al zout is en ik vind het heerlijk om wat zout op een eitje te doen op het moment dat ik het opeet. Leg een klontje boter op het uitgestoken stukje brood, dat maakt het lekker krokant en niet uitgedroogd. Twintig minuten tot een half uur in de oven en klaar is kees! Hou het in de gaten, de kaas mag lekker gesmolten zijn. Wij vinden het fijn als de dooier nog lopend is.